Social Networks

FitCombat

No Contact Kickboxing voor mannen en vrouwen.

- Conditionele lessen
- Geen Sparringscontact
- 6 dagen per week
- Meedoen op je eigen niveau
- Fun!

www.fitcombat.nl de site voor de echte doorzetters!

Wij vinden het leuk wat we doen!

Defence Academy is een sportschool voor de hele familie met enthousiaste trainers die als doel hebben: U een kwalitatieve, plezierige sportles aanbieden en u met een lekker gevoel en een glimlach op uw gezicht naar huis te laten gaan. Kijkt u eens rustig rond op onze site. Als u vragen heeft dan kunt u natuurlijk bellen of emailen. U zult zien dat u bij ons aan het goede adres bent!

Wij bieden een overzichtelijke, nette trainingslocatie die van alle gemakken is voorzien.

Parkeren

Als u parkeert bij ons op het terrein of bij de buren in de Koningstraat: denk aan de overlast! Tip: parkeer bij de Albert Hein. U kunt dan tussendoor direct naar de Koningstraat lopen!

Proefles

U kunt ter kennismaking of orientatie altijd een geheel vrijblijvende proefles volgen van de sport die u het meeste aanspreekt. Neem even contact met ons op voor een afspraak en een kledingadvies!

Contact

Telefoon: 0174-768029

E-mail info@defenceacademy.nl

 

Adres sportschool:

Koningstraat 34
2671 JV Naaldwijk

Kwaliteit

Defence Academy is een sportcentrum dat klanttevredenheid erg belangrijk vindt. Intensieve, leuke en vernieuwende lessen en tarieven die zeer goed passen bij het aanbod. Daarnaast investeren we regelmatig in onze trainers door middel van bijscholingen en opleidingen zodat ze altijd up-to-date voor de groep staan.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben, stelt u deze dan gerust via de email of bel 0174-768029.

Websites

CrossFit 0174

FitCombat

Strong PT

Geweldbeheersing.nl

Stichting Defence Activities

Sanda-Knockoutl

Geweldbeheersing

Defence Academy werkt nauw samen met een aantal professionele partners onder de naam Geweldbeheersing.nl

www.geweldbeheersing.nl

Kijk bij Geweldbeheersing.nl hoe wij u van dienst kunnen zijn op het gebied van conflict- en geweldbeheersing.

Voor wie is Combat Wing Chun, wat doe je tijdens een training?


Wing Chun is de enige stijl die (door) ontwikkeld is door een vrouw. Het heeft als kenmerk dat het de kracht van de tegenstander gebruikt. Hierdoor is het makkelijk aan te leren door vrijwel iedereen. Technieken die jezelf in een ongunstige positie brengen zijn niet in het Wing Chun terug te vinden.

Met Sifu Randy Williams in Duisburg, Duitsland

Voorbeelden daarvan zijn de hoge trappen. Lenigheid is dus geen vereiste. Er wordt derhalve wel op lenigheid en op hoge trappen getraind. Je moet weten hoe de tegenstander vecht en weten hoe een trap werkt voordat je jezelf er tegen kan verdedigen. In het begin is dat moeilijk maar door middel van een gedegen warming up en de juiste rek- en strekoefeningen wordt de beoefenaar snel leniger.

Combat Wing Chun is uitermate geschikt voor zelfverdediging. Er wordt getracht zo effectief en zo snel mogelijk de tegenstander uit te schakelen. Geen moeilijke grepen en worpen. Eerder simpele technieken zoals steken naar de ogen en een trap in het kruis zijn daar goede voorbeelden van.

Er wordt geprobeerd het stadium van gegrepen worden voor te zijn door te anticiperen op wat de tegenstander doet, bijvoorbeeld door weg te stappen en in het kruis te trappen. Er worden tijdens de lessen veel praktijksituaties nagebootst. Zo leert de beoefenaar om te gaan met diverse situaties die op straat voor kunnen komen.

Een les Combat Wing Chun bij Defence Academy Naaldwijk


Kenmerken


Wing Chun is voor iedereen, jong, oud, man, vrouw.

Lenigheid is geen vereiste.

Brute kracht wordt niet gebruikt.

Trappen niet hoger dan het kruis of het middel van de tegenstander.

Geen gegil en geschreeuw.

Geen onnodig draaiende technieken.

Effectiviteit voorop, liever steken naar de ogen dan een moeilijke worp.

Geen suggestieve bewegingen; wachten wat de tegenstander doet en daar op reageren.

Ontworpen om technieken te kunnen onderbreken. De tegenstander doet altijd onverwachte dingen.

Gemaakt voor op straat. Effectieve zelfverdediging.

Training


Een training duurt 70 minuten. Ons inziens genoeg om de aandacht vast te houden en een kwalitatieve les te bieden. Tijdens deze training kan de nadruk liggen op bijvoorbeeld techniek of meer op het vergroten van de conditie. Er wordt geprobeerd de technieken zo reeel mogelijk uit te voeren. Tijdens de training wordt vaak gebruik gemaakt van schopkussens, wapens en diverse andere hulpmiddelen.


Met Sifu Randy Williams in Duisburg, Duitsland

Vormen


Combat Wing Chun bestaat uit drie ongewapende vormen, twee wapenvormen en een Wooden Dummyvorm. Deze vormen zijn geen schijngevechten. Het is een set van technieken die in een bepaalde volgorde worden uitgevoerd. Deze vormen kunnen worden gezien als een alfabet. Vanuit uit een alfabet kunnen oneindig veel combinaties worden gemaakt. Hetzelfde geldt voor de technieken uit de vormen; naar behoeven kunnen combinaties worden gemaakt, afhankelijk wat in de situatie vereist is. In Wing Chun wordt niets gesuggereerd. Op straat doet een tegenstander bewegingen die onverwacht zijn dus er kan niet zomaar een volgorde van technieken worden aangeleerd.

Met Sigung James Sinclair in Londen

Principes


Combat Wing Chun is een vechtsysteem dat werkt met principes. De basis van het hele systeem bestaat uit deze principes. Het is niet mogelijk het systeem uit te voeren zonder deze principes. In elke opvolgende situatie moeten deze principes kloppen, anders wordt er tegen de regels van het systeem. Een van de principes is het gebruiken van contactreflexen in het gevecht. Contactreflexen worden getraind in de "Chi Sao" en "Chi Gerk" oefeningen. Dit is een typische Wing Chun training, waar al vrij snel mee wordt gestart.