Social Networks

FitCombat

No Contact Kickboxing voor mannen en vrouwen.

- Conditionele lessen
- Geen Sparringscontact
- 6 dagen per week
- Meedoen op je eigen niveau
- Fun!

www.fitcombat.nl de site voor de echte doorzetters!

Wij vinden het leuk wat we doen!

Defence Academy is een sportschool voor de hele familie met enthousiaste trainers die als doel hebben: U een kwalitatieve, plezierige sportles aanbieden en u met een lekker gevoel en een glimlach op uw gezicht naar huis te laten gaan. Kijkt u eens rustig rond op onze site. Als u vragen heeft dan kunt u natuurlijk bellen of emailen. U zult zien dat u bij ons aan het goede adres bent!

Wij bieden een overzichtelijke, nette trainingslocatie die van alle gemakken is voorzien.

Parkeren

Als u parkeert bij ons op het terrein of bij de buren in de Koningstraat: denk aan de overlast! Tip: parkeer bij de Albert Hein. U kunt dan tussendoor direct naar de Koningstraat lopen!

Proefles

U kunt ter kennismaking of orientatie altijd een geheel vrijblijvende proefles volgen van de sport die u het meeste aanspreekt. Neem even contact met ons op voor een afspraak en een kledingadvies!

Contact

Telefoon: 0174-768029

E-mail info@defenceacademy.nl

 

Adres sportschool:

Koningstraat 34
2671 JV Naaldwijk

Kwaliteit

Defence Academy is een sportcentrum dat klanttevredenheid erg belangrijk vindt. Intensieve, leuke en vernieuwende lessen en tarieven die zeer goed passen bij het aanbod. Daarnaast investeren we regelmatig in onze trainers door middel van bijscholingen en opleidingen zodat ze altijd up-to-date voor de groep staan.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben, stelt u deze dan gerust via de email of bel 0174-768029.

Websites

CrossFit 0174

FitCombat

Strong PT

Geweldbeheersing.nl

Stichting Defence Activities

Sanda-Knockoutl

Geweldbeheersing

Defence Academy werkt nauw samen met een aantal professionele partners onder de naam Geweldbeheersing.nl

www.geweldbeheersing.nl

Kijk bij Geweldbeheersing.nl hoe wij u van dienst kunnen zijn op het gebied van conflict- en geweldbeheersing.

Combat Wing Chun Kung Fu

Wing Chun Kung Fu staat wereldwijd bekend als een van de meest effectieve gevechtskunsten voor op straat. Op deze pagina vindt u in het kort de geschiedenis van Wing Chun Kung Fu

Kijk op Wingchuntrainer.nl voor het aanbod van privelessen.

Combat Wing Chun les bij Defence Academy Naaldwijk

De geschiedenis van Wing Chun Kung Fu


Volgens de legende gaat de geschiedenis van Wing Chun meer dan 300 jaar terug naar de Ching Dynasty. Gedurende deze tijd werd negentig procent van de Chinezen, genaamd de Hons, geregeerd door een minderheid van tien procent, de Manchus. De Hons werden onderdrukt en onrechtvaardig behandeld door de Manchus. De Hons mochten bijvoorbeeld maar een bepaald niveau van werk verrichten als ze in dienst van de overheid werkten. De Hons moesten tevens veel belasting betalen zodat de Manchus de Hons ook financieel en economisch onder controle hadden. Kung fu training was door de Manchus ook verboden. Desondanks respecteerden de Manchus wel de Hon cultuur en de Shil Lim tempel als een bhoeddistisch klooster. Toen al de wapens verbannen waren door de Manchus begonnen de Hons in het geheim een kung fu leger te trainen. The Shil Lim tempel werd het geheime hoofdkwartier waar de Hons getraind werden in een klassieke kung fu stijl. Het duurde vijftien tot twintig jaar voor een persoon een kung fu meester was. Om een kung fu stijl te ontwikkelen die een kortere trainingstijd vergde, kwamen vijf Chinese grootmeesters bij elkaar. Zij kozen de meest efficiente technieken uit hun eigen stijl en ontwikkelden trainingsprogramma's die een kung fu meester konden voortbrengen in vijf tot zevenjaar, een derde van de oorspronkelijke tijd.

Yip Man

Helaas, voordat deze nieuwe stijl in de praktijk kon worden gebracht, werd de Shil Lim tempel verwoest door de Manchus. Ng Mui, een non, was de enige overlevende van de vijf oorspronkelijke grootmeesters. Ze gaf al haar kennis over aan jong weesmeesje en zij noemde haar Yim Wing Chun. Deze naam staat voor: 'Hoop voor de Toekomst'. Wing Chun gaf haar kennis weer over aan haar man. Door de jaren heen werd de stijl bekend als Wing Chun. De technieken zijn altijd doorgegeven aan zorgvuldig geselecteerde studenten. Er worden veel vraagtekens gezet bij de geschiedenis van het Wing Chun Kung Fu. Een aantal punten kloppen historisch gezien niet of bepaalde gebeurtenissen komen niet met elkaar overeen. Hoe de stijl nu ontwikkeld is en wat de exacte geschiedenis is: de legende is mooi en blijft mysterieus...

Yip Man

In 1950 begon Yip Man met lesgeven in Hong Kong. Defence Academy heeft als basis het systeem van William Cheung, een leerling van Yip Man.

Wereldwijd zijn er een aantal meesters die getraind hebben onder Yip Man. Defence Academy bekijkt deze meester allemaal met interesse en bezoekt vaak andere Wing Chun scholen omdat ze allemaal wat meegekregen hebben van deze legende! 

Sifu Cok Zonneveld met Sifu Randy Williams

Toen Yip Man in 1972 overleed had hij nooit kunnen denken dat zijn naam over de hele wereld bekend zou raken. Zijn naam staat op de lijst van onsterfelijken in de martial arts wereld. Het is hem gelukt om Wing Chun Kung Fu over de gehele wereld te verspreiden nadat hij was begonnen met een enkele school in Hong Kong. De efficientie van zijn vecht technieken en het feit dat hij de leraar was van Bruce Lee, maakt dat veel mensen met bewondering naar deze man kijken. 

Zeker de films Yip Man van Donny Yen hebben bijgedragen aan een nieuwe interesse voor Wing Chun.

Jammer genoeg heeft hij van het succes van deze stijl niets gemerkt tijdens zijn leven. Tijdens de periode van zijn lesgeven was alles nog omhuld door een waas van geheimzinnigheid omtrent het vechtsysteem. Nu, bijna dertig jaar geleden na zijn dood, claimen veel mensen dat ze een leerling van Yip Man zouden zijn. Vreemd, want Yip Man begon pas na zijn vijftigste met lesgeven...

Enkele bekende leerlingen van Yip Man: William Cheung, Wong Shun Long, Wong Kiu, Leung Ting en natuurlijk zijn beide zoons: Yip Ching en Yip Chun. Er zijn vele anderen die bij hem getraind hebben. 

Defence Academy respecteert andere stromingen. Wij geloven dat Wing Chun alleen kan overleven als we van elkaar leren en elkaar versterken.

Deze stijl van Wing Chun sluit nog beter aan op de realiteit. 

Met enige regelmaat geeft Sifu Ruinard seminars in Nederland en in Europa omdat deze stijl van Wing Chun een vernieuwende kijk geeft op gevechtsport en zelfverdediging.

Daarom hebben wij goed contact met een aantal scholen en stromingen in Nederland en wereldwijd. Onder andere Dana Wong van Qian Li Dao in Australie, Mark Phillips en James Sinclair van de UK Wing Chun Association, Dick Wachtberger uit Nederland en Randy WIlliams uit Amerika van Close Range Combat Academy