Social Networks

FitCombat

No Contact Kickboxing voor mannen en vrouwen.

- Conditionele lessen
- Geen Sparringscontact
- 6 dagen per week
- Meedoen op je eigen niveau
- Fun!

www.fitcombat.nl de site voor de echte doorzetters!

Wij vinden het leuk wat we doen!

Defence Academy is een sportschool voor de hele familie met enthousiaste trainers die als doel hebben: U een kwalitatieve, plezierige sportles aanbieden en u met een lekker gevoel en een glimlach op uw gezicht naar huis te laten gaan. Kijkt u eens rustig rond op onze site. Als u vragen heeft dan kunt u natuurlijk bellen of emailen. U zult zien dat u bij ons aan het goede adres bent!

Wij bieden een overzichtelijke, nette trainingslocatie die van alle gemakken is voorzien.

Parkeren

Als u parkeert bij ons op het terrein of bij de buren in de Koningstraat: denk aan de overlast! Tip: parkeer bij de Albert Hein. U kunt dan tussendoor direct naar de Koningstraat lopen!

Proefles

U kunt ter kennismaking of orientatie altijd een geheel vrijblijvende proefles volgen van de sport die u het meeste aanspreekt. Neem even contact met ons op voor een afspraak en een kledingadvies!

Contact

Telefoon: 0174-768029

E-mail info@defenceacademy.nl

 

Adres sportschool:

Koningstraat 34
2671 JV Naaldwijk

Kwaliteit

Defence Academy is een sportcentrum dat klanttevredenheid erg belangrijk vindt. Intensieve, leuke en vernieuwende lessen en tarieven die zeer goed passen bij het aanbod. Daarnaast investeren we regelmatig in onze trainers door middel van bijscholingen en opleidingen zodat ze altijd up-to-date voor de groep staan.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben, stelt u deze dan gerust via de email of bel 0174-768029.

Websites

CrossFit 0174

FitCombat

Strong PT

Geweldbeheersing.nl

Stichting Defence Activities

Sanda-Knockoutl

Geweldbeheersing

Defence Academy werkt nauw samen met een aantal professionele partners onder de naam Geweldbeheersing.nl

www.geweldbeheersing.nl

Kijk bij Geweldbeheersing.nl hoe wij u van dienst kunnen zijn op het gebied van conflict- en geweldbeheersing.

Chinees Kickboksen of Sanda/Sanshou

Sanda wordt soms aangeduid als Chinees Kickboksen, maar die vergelijking gaat niet helemaal op. In het Sanda of Sanshou zijn alle bekende stoot en traptechnieken toegestaan. Chinese boks- en worsteltechnieken zijn allemaal geoorloofd in een Sanda-partij. Dit maakt Sanda tot een boeiende kijksport. Het is ongemeen spannend om een worstelaar en een bokser met elkaar in gevecht te zien - een mix van vechtstijlen die in het amateur-vechten welhaast ongekend is.

Gemende groep of alleen Dames

Er zij drie trainingsdagen voor gemengde groepen. Op de maandag is er een groep alleen voor dames. De les is hetzelfde maar alleen dames kunnen aan deze les deelnemen.

Sanda Knockout Part III in Monster 2014. Organisatie: Defence Academy. Bezoekers: ca 600 personen


Sanda, Kickboksen... Wat is het verschil?

Vaak krijgen we de vraag wat het verschil is tussen de verschillende sporten. Qua training is het staande gevecht niet zo heel veel verschillend van een thaiboks- of kickbokstraining. De lessen zitten boordevol boks- en traptechnieken die je ook terugvind in trainingen bij de andere sporten.

Het verschil zit meer in het feit dat je bij sanda ook worpen, vegen en takedowns traint (shoots). Dat maakt het tot een vrij complete sport. Veelzijdig om te doen en leuk om te trainen. Spectaculair in wedstrijden.

Let op: je kunt bij onze school meedoen aan wedstrijden. Dit absoluut niet verplicht. De grootste groep leden die aan Sanda/Kickboksen doen zijn recreanten die het lekker vinden een uurtje in een sportieve, ontspannen sfeer te kickboksen.


Uitleg over Kickboksen / Sanda

Sanda-wedstrijden vinden officieel plaats op een verhoogd platform - Leitai - in plaats van in een ring. Praktijk wijst echter uit dat er regelmatig wedstrijden plaatsvinden in een boksring omdat dat vaak binnen een thaiboks- of kickboksomgeving is. Een van de manieren om het gevecht te beslissen is de tegenstander van het wedstrijdplatform te gooien. Anders dan bij kickboksen is het voor een vechter niet mogelijk om de touwen te gebruiken als er op een leitai wordt gevochten en dat maakt Sanda tot een unieke sport.

Sanda Knockout Part III in Monster 2014. Organisatie: Defence Academy. Bezoekers: ca 600 personen


De jongere vechters zijn goed beschermd: een bokskap, bitje, borstbeschermer, tok en scheenbeschermers zorgen ervoor dat Sanda een veilige vechtsport is. De volwassenen dragen scheenbeschermers en bokshandschoenen (en natuurlijk bitje en tok). De meer gevorderde beoefenaars dragen bij wedstrijden geen scheenbeschermers.

Geschiedenis van het Sanda

Vroeger daagden meesters elkaar uit en bestreden elkaar in gevechten waarbij men niet aan regels gebonden was.

Tijdens een toernooi in Nanking in 1928 waren de gevechten zo hard dat er veel gevechten geen doorgang mochten hebben uit angst dat zeer grote meesters het niet zouden overleven. Dit vroeg dus om veranderingen in de wedstrijdregels..

De grote meesters in China kregen de taak om wedstrijdregels samen te stellen zodat verschillende stijlen tegen elkaar zouden kunnen vechten. In het Sanda maakt men gebruik van verschillende stoot, trap, beenvegen en werptechnieken. Een vechter kan een overwinning halen op knock-out of op punten.

Chinees Kickboksen in Naaldwijk

Sanda/Kickbokstraining bij Defence Academy


Het Sanda zoals het op onze school wordt onderwezen is een combinatie van stoten, trappen, worpen en grondwerk. Heel goed voor de conditie en de flexibiliteit van het lichaam. Gewoon een no-nonse les die toegankelijk is voor iedereen vanaf 14 jaar (dames en heren!).

Sanda staat voor: conditie, lenigheid, kracht, fun en prettige begeleiding.

Iedereen vanaf 14 jaar is welkom voor een gratis proefles. Kijk op het lesrooster wanneer de lessen zijn!