Social Networks

FitCombat

No Contact Kickboxing voor mannen en vrouwen.

- Conditionele lessen
- Geen Sparringscontact
- 6 dagen per week
- Meedoen op je eigen niveau
- Fun!

www.fitcombat.nl de site voor de echte doorzetters!

Wij vinden het leuk wat we doen!

Defence Academy is een sportschool voor de hele familie met enthousiaste trainers die als doel hebben: U een kwalitatieve, plezierige sportles aanbieden en u met een lekker gevoel en een glimlach op uw gezicht naar huis te laten gaan. Kijkt u eens rustig rond op onze site. Als u vragen heeft dan kunt u natuurlijk bellen of emailen. U zult zien dat u bij ons aan het goede adres bent!

Wij bieden een overzichtelijke, nette trainingslocatie die van alle gemakken is voorzien.

Parkeren

Als u parkeert bij ons op het terrein of bij de buren in de Koningstraat: denk aan de overlast! Tip: parkeer bij de Albert Hein. U kunt dan tussendoor direct naar de Koningstraat lopen!

Proefles

U kunt ter kennismaking of orientatie altijd een geheel vrijblijvende proefles volgen van de sport die u het meeste aanspreekt. Neem even contact met ons op voor een afspraak en een kledingadvies!

Contact

Telefoon: 0174-768029

E-mail info@defenceacademy.nl

 

Adres sportschool:

Koningstraat 34
2671 JV Naaldwijk

Kwaliteit

Defence Academy is een sportcentrum dat klanttevredenheid erg belangrijk vindt. Intensieve, leuke en vernieuwende lessen en tarieven die zeer goed passen bij het aanbod. Daarnaast investeren we regelmatig in onze trainers door middel van bijscholingen en opleidingen zodat ze altijd up-to-date voor de groep staan.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben, stelt u deze dan gerust via de email of bel 0174-768029.

Websites

CrossFit 0174

FitCombat

Strong PT

Geweldbeheersing.nl

Stichting Defence Activities

Sanda-Knockoutl

Geweldbeheersing

Defence Academy werkt nauw samen met een aantal professionele partners onder de naam Geweldbeheersing.nl

www.geweldbeheersing.nl

Kijk bij Geweldbeheersing.nl hoe wij u van dienst kunnen zijn op het gebied van conflict- en geweldbeheersing.

(Si-Fu) Arjan Ruinard, een persoonlijke kennismaking

 

Beste bezoeker,

mijn naam is Arjan Ruinard en ik beoefen inmiddels meer dan 28 jaar Wing Chun Kung Fu en andere vecht- en verdedigingssporten. Daarnaast doe ik vanaf jongs af aan al andere sporten. Ik heb veel gezwommen, soms nog steeds, doe sinds mijn jeugd aan Fitness en CrossFit.

Si-Fu Arjan Ruinard

Nadat ik van jongs af aan een aantal andere sporten had beoefend wilde ik een vechtsport gaan doen. Ik keek de kranten na en mijn oog viel op een advertentie van Wing Chun Kung Fu. Nadat ik met Wing Chun was begonnen startte ik ook met Tae-kwon-do. Dit vind ik nog steeds een geweldige sport! 

Met Sifu Mark Philips in Londen.

Ik begon in militaire dienst ook met karate, maar ik merkte dat Wing Chun toch het beste bij me paste. Na een aantal jaren stopte mijn eerste Sifu met de school, deze werd overgenomen door een andere trainer en contacten werden toen gelegd met William Cheung. Hij was bereid een aantal seminars te doen in Nederland.

Item bij Editie NL 2013 naar aanleiding steekpartij in Londen.

Na een paar jaar had de school (te) weinig leerlingen. Ik besloot toen een aantal keer naar Australie te gaan, waar het hoofdkwartier van de organisatie is, om fulltime te trainen. Toen ik terugkwam in Nederland heb ik de school overgenomen en stap voor stap weer opgebouwd.

Inmiddels ben ik niet meer aangesloten bij de organisatie van William Cheung in Australie.

Met Sifu James Sinclair in Londen.

Er zijn inmiddels wel wat inzichten veranderd. Doordat ik train bij meerdere meesters en grootmeesters van diverse organisaties is het Combat Wing Chun een realistische straatstijl geworden met daarbij de "traditionele" kant niet uit het oog verliezend. Tijden veranderen, mensen veranderen; als je als Wing Chun trainer zegt dat je stijl gemaakt is voor op straat dan moet je als stijl je ook aanpassen aan de huidige tijdgeest. En realistisch trainen. En natuurlijk zitten alle trainingsonderdelen van Wing Chun erin: Vormen, Dummy, Chi Sao etc.

Met Sifu Randy Williams in Duitsland.

Ik ben ingesprongen op diverse maatschappelijke problemen en ben o.a. les gaan geven in het trainen met messen en stokken en real-life scenario's. Daarnaast heb ik me verdiept en training gehad in de theorie en praktijk van drukpunten. Deze worden ook gebruikt in het Combat Wing Chun systeem omdat het een leuke variatie is en omdat het effectief kan zijn. Het is een mooie toevoeging op je kennis van het menselijk lichaam en hoe bepaalde processen werken.

Met Mirjan Zonneveld, Filemon Wesselink en Bas van der Steen bij de MaDiWoDoVrijdag show van Paul de Leeuw 2012.

Ook ben ik me gaan verdiepen in het straatgevecht, wat gebeurt er nu echt met de tegenstander en jezelf. Ik ben instructeur in S.P.E.A.R./PDR van Tony Blauer, een pionier in onderzoek naar werkelijk menselijk gedrag in stress situaties (straatgevecht). Het blijkt maar al te vaak dat we de geleerde technieken maar moeizaam kunnen gebruiken op straat omdat daar andere regels gelden en we niet een mooie dojo met een mat hebben. Als je wel eens een straatgevecht hebt gezien of meegemaakt dan weet je dat de praktijk toch vaak anders dan de training op de sportschool.

Via mijn trainingsbureau geef ik veel S.P.E.A.R. /PDR training aan diverse beroepsgroepen en particulieren.

Met Sifu Mark Philips en Sigung James Sinclair in Londen.

Met dat in gedachten gaan we op mijn school vaak een stukje verder, we benaderen het wel vaak van de straatkant! Echt menselijk gedrag zie je dan terug en natuurlijk is de training nog steeds veilig, maar wel boeiend!

Dat betekent overigens niet dat ik twijfel aan de effectiviteit van Wing Chun op straat! In mijn ogen is het nog steeds een van de meest effectieve en directe stijlen die effectieve zelfverdediging biedt! Maar het ligt eraan hoe je het concept (want dat is het) Wing Chun brengt. Wing Chun is en blijft mijn basis!

Si-Fu Arjan Ruinard

Demonstraties bij een groot vechtsport evenemtent.

Ik geef fulltime les op mijn sportschool en bij verschillende opdrachtgevers. Ik geef regelmatig seminars op andere scholen en ben Fysiek Mentaal Trainer bij het ministerie van Justitie en bij de Nederlandse Spoorwegen. Ik ben voor een aantal trainingsbureaus in Nederland de vaste Fysieke Trainer.

Ik ben hoofdinstructeur in Denemarken van een Wing Chun school en ik ga dus regelmatig daar naar toe om mijn instructeur en zijn leerlingen les te geven in Wing Chun Kung Fu, Sanda, S.P.E.A.R. en Mesvechten.

Met Coach Kevin Kearns. UFC Strenght en Conditioning Coach van meer dan 15 UFC vechters.

De leeftijd van mijn leerlingen varieert van heel jong tot oud. Op mijn scholen wordt op een niet agressieve manier les gegeven waarbij de leerling centraal staat en iedereen die hard en plezierig wil trainen is welkom.

Ik heb een 6e dan Combat Wing Chun Kung Fu, een 1e dan in het Filippijnse Mesvechten, Tae-Kwon Do en Kyusho Jitsu (Drukpunten). Daarnaast ben ik SPEAR/PDR instructeur (www.blauertactical.com), CrossFit (CrossFit 0174) Defense trainer en ben ik Rots en Water Trainer. Ook ben ik CrossBox Crosstraining en CrossFit Level 2 Coach en MMA Fitnesstrainer Level 1 en 2, gecertificeerd door Kevin Kearns (Burn With Kearns). Ik heb tevens het instructeursdiploma Olympisch Gewichtheffen. Dat zie je natuurlijk terug in mijn trainingen!

Ik heb getraind bij een aantal vooraanstaande mensen in de Martial Arts en Reality Based Self Defense wereld:

Tony Blauer, SPEAR/PDR
Neil Wilson, SPEAR/PDR
William Cheung, Wing Chun
Dana Wong, Wing Chun
Mark Phillips, Wing Chun
Randy Williams, Wing Chun
Hock Hockheim, Knife / Gun
Frans Stroeven, Mesvechten en Eskrima
Theo de Gelaen, Kyusho Jitsu

Daarnaast heb ik bij diverse bokstrainers en kickboksscholen/trainers getraind (o.a. Jan Oosterbaan) en heb ik diverse trainingen gevolgd op het gebied van CrossFit, Fitness en Functional Training.

Natuurlijk ben ik mensen vergeten. Ik heb van veel mensen technieken geleerd en informatie gekregen; bedankt daarvoor! Zonder al deze trainers en coaches had ik me niet kunnen vormen tot wie ik nu ben.

Sommige van de bovenstaande mensen spreek af en toe of regelmatig. Een aantal zijn zeer goede vrienden geworden.

Ik sta open voor andere stijlen en invloeden omdat ik mijn kennis graag wil vergroten op het gebied van de vechtsport. Ik train dus regelmatig bij andere vechtsportscholen, ga regelmatig naar seminars in binnen- en buitenland en ik ben constant bezig om mezelf, maar ook mijn instructeurs en mijn leerlingen verder te brengen in de mooie wereld van de vechtkunsten.

Ik zie je graag terug op mijn trainingen!